Skip to main content

              

Download som iCal-fil
Civilsamfund - magt og indflydelse
Tirsdag 26 September 2017, 12:30 - 16:30

 

Har vi magt nok til at sætte handling bag ordene? Er civilsamfundet og vi som organisationer klædt på til at være forandringsagenter i udviklingen af fremtidens verden? Sidder vi om de rigtige borde? Har vi de rigtige strategier til at gøre vores indflydelse gældende?

 

Civilsamfundet står over for store organisatoriske og strategiske udfordringer og muligheder. Derfor inviterer Globalt Fokus til et forløb på tre sessioner - den 26. september, 2. oktober og 23. oktober med temaet Civilsamfund - fokus på magt og indflydelse – som en del af Civilsamfundets Fremtid.

 

For hvem?

 

”Civilsamfundets Fremtid: Magt og indflydelse” er designet for ledere (ledere, mellemledere, teamledere) og medarbejdere (rådgivere mv. indenfor politik, kampagne, programmedarbejdere, fremtidige ledere mm.) i internationale og nationale afdelinger, der er interesserede i civilsamfundsorganistioners arbejde med ”magt og indflydelse” – uanset om man arbejder internationalt eller i Danmark.

 

Forløbet ”Magt og indflydelse” er ikke delt op mellem dansk og internationalt arbejde, men vil trække trends og cases fra ind- og udland. Det vil være muligt at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation – i forhold til det internationale eller danske arbejde.

 

Hvorfor?

 

Deltag i programmet og få:

  • Nye perspektiver på civilsamfundets forandring, ud fra temaet ”magt og indflydelse”, i en global brydningstid
  • Forskellige faglige og funktionelle inputs om temaet
  • Sparrings- og refleksionsrum med andre praktikere
  • Rum for at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation

 

Bemærk, at de tre sessioner ikke er enkeltstående, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Derfor opfordrer vi til deltagelse i alle tre sessioner.

 

                                                                                                                                                                                                                


SESSION 1
”Civilsamfund, hvorfor organiserer I jer ikke bedre?”Om civilsamfunds- og borgerorganisering for indflydelse

Den 26. september 2017 kl. 12.30-16.30 på Vartov - lokale "Hjørnestuen". Farvergade 27, 1463 København K

 

Hvordan man organiserer sig som civilsamfund for at opnå de forandringer, man søger, fokuserer civilsamfunds-, og udviklingsorganisationer på både i Syd og i Danmark. Men er vores strategier og metoder til at organisere os og skabe forandringer gode nok? Med afsæt i erfaringer fra Danmark og England vil denne workshop udfordre til at se på egen praksis i Danmark og internationalt.  

 

  • Martin Lidegaard fra Radikale Venstre (bl.a. finans-, udenrigs- og udviklingsordfører. Tidl. Udenrigsminister): Politikeren udfordrer civilsamfundsorganisationerne: Hvorfor udnytter civilsamfundsorganisationer ikke sit potentiale bedre til at gøre sin indflydelse gældende blandt politikere? Kritisk-kærlig spejling af civilsamfundsorganisationer ageren, do’s and don’ts fra en politiker, der også kender til at arbejde i civilsamfundet indefra.
  • Neil Jameson direktør for Citizens UK (Storbritannien) om organisering af civilsamfundet i Storbritannien for politisk indflydelse fra lokalt til nationalt niveau – om at bygge magt nedefra i civilsamfundet. Neil vil dele sine erfaringer, metoder og analyse. Hvad kan vi lære af det som civilsamfund i Danmark? Relateres til dansk case: Medborgerne.

 

 

                                                                                                                                                                                                             


SESSION 2
”Civilsamfund – udenfor magtens cirkler?”

Den 2. oktober 2017 kl. 13.00-16.00 på Globalt Fokus - lokale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V

 

Er civilsamfund og organisationer – i Danmark og i Syd – ofte udenfor magtens cirkler? Med Danmark som eksempel har vi bedt Elite og Magtstudier om at visualisere og analysere – hvordan ser det ud med civilsamfundet i Danmark? Og Globalt Fokus medlemsorganisationer?  Og – set fra Christiansborg – er organisationernes strategier de rigtige? Udgangspunktet er Danmark som case – fokus er civilsamfund i Danmark og internationalt.

 

  • Thomas Mørch Pedersen fra Elite og Magtstudier kortlægger, hvordan civilsamfund og foreningslivet i Danmark er langt mindre organiseret i formelle netværk end andre sektorer - og indleder en diskussion og analyse om hvorfor? Hvad er konsekvenserne? Er det et område, civilsamfundet bør fokusere mere på – eller ej? Hvad er mulige veje frem?
  • Benny Damsgaard, direktør for public affairs for Geelmuyden Kiese. Tidl. kommunikationschef for Det Konservative Folkeparti: Er civilsamfundets strategier for påvirkning de rigtige? Om at opretholde relationer, ikke bare med politikere – fra begge fløje, store og små partier – men også ”den skjulte magtkoncentration” ift. partisekretariater mv.

 

                                                                                                                                                                                                                   


SESSION 3
”Civilsamfund - strategier til magt og indflydelse”

Den 23. oktober 2017 kl. 13.00-16.00 på Globalt Fokus - lokale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V

 

Når Altinget Civilsamfund laver sin årlige magtanalyse af det danske civilsamfund, ser de på organisationers succes med at gøre sine strategier for indflydelse gældende. Med afsæt i det, arbejder vi med strategier til magt og indflydelse – i Danmark og i organisationers internationale arbejde.

 

  • Trine Christensen, generalsekretær for Amnesty Danmark - nummer 7 på Altingets Magtanalyse. Amnesty Danmark et eksempel på en organisation i den øverste ende af ranglisten – en organisation, der arbejder aktivt med indflydelse med en organisationsmodel, og som ikke modtager penge fra staten.

 

 KompasIHaand2 groen

 

Struktur og form

 

"Civilsamfund - magt og indflydelse" består af 3 sessioner (halve dage) med fokus på analyse og indspark, refleksion og praktiske tiltag ift. (ændret) praksis i egen organisation. Dvs. at der er oplæg mm., men at der også lægges god vægt på at I som deltagere kommer i arbejdstøjet, når vi mødes og med opgaver mellem sessionerne, sådan at udbyttet af forløbet vil være nye idéer, pilotprojekter eller eksperimenter i egne organisationer - afhængig af egen indsats her. 

 

Facilitatorer: Ruth Gøjsen (DeltagerDanmark & forkvinde for Medborgerne) og Andreas Dybkjær-Andersson (Globalt Fokus) . Ruth Gøjsen har tidligere været konsulent i COK med speciale i politik og ledelsesudvikling, og Andreas Dybkjær-Andersson er specialist i civilsamfundet hos Globalt Fokus

 

Praktisk information

 

PRIS: Det samlede forløb på tre sessioner vil koste 1000 kr. per deltager (dækker bl.a. diverse udgifter, forplejning etc.). Der vil blive givet mulighed for enkelte fripladser, for organisationer, der ellers ikke har midlerne til at deltage. Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. vedr. dette.

 

TILMELDING: Deadline d. 20. september. Tilmelding via formularen nedenfor. Vi vil efter deadline sende bekræftelsesmail til alle deltagere. Bemærk venligst at tilmelding kun er gyldig ved samtidig betaling. 

 

Der er maks. 30 pladser på hvert tema. Der opfordres til, at hver organisation tilmelder to eller flere personer for at kunne tage læringerne med i egen organisation. Vi vil bestræbe os på at kunne imødekomme så mange deltagere som muligt. Men skulle tilmeldingerne overgå forløbets kapacitet, prioriteres deltagelse fra forskellige organisationer – vi vil give præference til tidlige tilmeldinger og begrænse deltagelsen per organisation (f.eks. til maksimalt to deltagere pr. organisationen). Globalt Fokus’ medlemsorganisationer gives prioritet. Andre organisationer er dog meget velkomne.

 

NB: Programmet er med forbehold for ændringer

 

Yderligere information

 

Har du spørgsmål vedrørende programmet? Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / tlf. 60797851 eller Peter Christiansen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

”Magt og indflydelse” er et af temaerne under Globalt Fokus’ program Civilsamfundets Fremtid. Programmets forskellige temaer vil være med til at opbygge et fremtidigt talentprogram for kommende ledere.

 

Relaterede arrangementer


Den 19. september 2017 kl. 14-15.30 på Globalt Fokus - lokale "Salen", Rysensteensgade 3, 1564 København V 

Den 27. september 2017 kl. 16-18 i Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København N

 

Som det ses er tilmeldingen til dette forløb som udgangspunkt lukket, men skulle man have en interesse for at deltage, kontakt da Andreas Dybkjær-Andersson på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre mere.

intro-image
Registeringer er nu lukket

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus