Formålet med arbejdet i SDG-kapacitetsudviklings-arbejdsgruppen er at give faglige input til arbejdet med kapacitetsudvikling under det strategiske fokusområde ’Implementering af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling’ i regi af Globalt Fokus. Hovedopgaven ligger i at bidrage med medlemsstemme, inspiration og faglig sparring, der har til formål at sikre relevans og kvalitet undervejs, hvilket kan føde ind i den fremadrettede planlægning og tilpasning af aktiviteter.

 

Arbejdsgruppens opgaver er primært at udgøre et fagligt panel, dvs.:

  • Følge/deltage i + give feedback og sparring på design, udvikling og gennemførsel af kapacitetsudviklingsindsatser og udvikling af materialer på styrkelse af den organisatoriske kapacitet til at arbejde med verdensmålene.
  • Indgå i faglige diskussioner af, hvilke behov, udfordringer og muligheder, vi ser for organisationerne i verdensmåls-dagsordenen, og hvordan det linker til det politiske arbejde med monitorering, etc.
  • Være strategiske sparringspartnere på retning og fremtidige kapacitetsudviklingsaktiviteter.

 

Deltagelse i arbejdsgruppen giver mulighed for at influere organisatorisk kapacitetsudvikling på et felt, der er under udvikling, og som står centralt på den politiske dagsorden. Det forudsættes derfor at deltagerne vil indgå i grundlæggende diskussioner, der kan være med til at informere, udfolde og inspirere den måde, der arbejdes med organisationernes styrkelse på dette felt. Vi regner ligeledes med at vi skal søge inspiration og arbejde sammen med aktører fra andre sektorer. Det er ikke forudsætning at arbejdsgruppens deltagere har stort kendskab til verdensmålene eller at organisationen har arbejdet med det på forhånd, men det er vigtigt at organisationen har en ambition om fremadrettet at arbejde med målene.

 

Hvis du er interesseret i at blive en del af SDG-kapacitetsudviklings-arbejdsgruppen, er du velkommen til at kontakte Peter Christiansen på telefon: 27 14 75 03 eller mail: pc@globaltfokus.dk

0
0
0
s2smodern
powered by social2s