Globalt Fokus' arbejde med Finansiering af udvikling foregår gennem en fælles arbejdsgruppe med 92-gruppen. Læs også om arbejdsgruppen om Post2015.

 

Den tredje internationale FN-konference om udviklingsfinansiering afholdes i Addis Ababa, Etiopien, den 13.-16. juli 2015. Konferencen er af meget stor betydning også for resultaterne af de andre internationale forhandlinger i år; de nye globale mål for bæredygtig udvikling (post2015 framework) og en ny global klimaaftale (COP21). FN-forhandlingerne rummer en række finansieringskilder, der alle er af afgørende karakter for udviklingslandes fremtidige muligheder for at finansiere deres udvikling, ikke mindst under et post2015 framework. Forud for konferencen om udviklingsfinansiering i juli afholder FN en række forhandlingsrunder i januar, april og juni. 

 

Globalt Fokus’ arbejdsgruppe om udviklingsfinansiering følger disse forhandlinger tæt og arbejder for, at Danmark – både på det europæiske niveau, i FN og igennem andre strategiske alliancer – særligt løfter følgende tre elementer ind i forhandlingerne: 1) Støtte til opbygning af skatteadministrationer og progressive skattesystemer, samt politikker for redistribuering af skatteindtægter. 2) Sikre rammebetingelser for størst mulig bæredygtig udviklingseffekt ved private investeringer, særligt når investeringer støttes med udviklingsbistand, og 3) Bekræfte bistandsløfter om 0,7 % af BNI til udviklingsbistand (ODA) og fattigdomsorientering.

 

Læs mere i Globalt Fokus' arbejdsplan for 2015 her.

 

Publikationer:

0
0
0
s2smodern
powered by social2s