Den private sektors investeringer og engagement i det globale Syd er vokset markant i de senere år, og den private sektor udgør et vigtigt element i en fremtidig dansk og europæisk udviklingspolitik, der har til hensigt at bekæmpe fattigdom, og sikre at udviklingen foregår på bæredygtig og rettighedsbaseret vis.

 

Efter at det i en lang årrække er gået trægt med at tiltrække private, udenlandske og indenlandske, investeringer i det globale Syd, tyder de seneste års udvikling på, at denne tendens nu er ved at vende. Fra et udviklingspolitisk perspektiv, og ikke mindst fra et bistandspolitisk perspektiv, er det derfor af allerstørste vigtighed at skabe de nødvendige rammebetingelser, der kan sikre gennemsigtige investeringer til gavn for det globale Syd. Samtidigt er det centralt, at disse investeringer bidrager til bæredygtig udvikling igennem jobskabelse, forsvarlig udnyttelse af naturressourcerne samt overholdelse af gældende national lovgivning og internationale konventioner og retningslinjer.

 

Den private sektor har betydning for udvikling og udviklingssamarbejdet i flere henseender. Blandt andet er den private sektor modtager af bistand og implementeringspartner for DANIDA, EU og andre aktører, men også donor og strategiske partner for danske folkelige organisationer. Herudover har den (danske og europæiske) private sektor som forretningsdrivende i det globale Syd stor betydning for sociale, økonomiske og miljømæssige forhold, hvilket kan reguleres og påvirkes fra Europa.

 

Er din organisation medlem af Globalt Fokus, og har I lyst til at deltage i Globalt Fokus’ arbejdsgruppe for privatsektor og udvikling eller bare høre mere om emnet, er I velkomne til at kontakte Mathias Ljørring på ml@globaltfokus.dk.

 

Læs mere i Globalt Fokus' arbejdsplan for 2015 her.

 

Publikationer, henvendelser og deslige:

0
0
0
s2smodern
powered by social2s