I 2018 opstartede Globalt Fokus og medlemmer et forløb, som fokuserer på at forbedre operationel praksis blandt dansk civilsamfund for at bekæmpe seksuelle overgreb, udnyttelse og sexchikane i civilsamfundet. Formålet er at opbygge stærke systemer og praksis på de danske organisationers kontorer i København men også i deres arbejde ude i verden på programmer, landekontorer og blandt partnerorganisationer. Arbejdet ledes af Globalt Fokus og medlemsorganisationer i udviklings- og humanitærsektoren om forløbet indtil august 2019 for at finde de bedste løsninger sammen. Forløbet støttes gennem en bevilling fra Udenrigsministeriet.

 

En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Oxfam IBIS, Mellemfolkelig Samvirke, International Media Support, Dansk Flygtningehjælp, Amnesty og Folkekirkens Nødhjælp leder arbejdet i samarbejde med Globalt Fokus. Prioriteten i efteråret 2018 er at finde konkrete guidelines for bedre mekanismer og systemer til at forbedre den operationelle praksis blandt danske organisationer. Der indhentes eksempler på eksisterende praksis fra danske organisationer og deres internationale føderationer samt internationale eksperter og sydpartnere. I foråret 2019 vil der være fokus på at implementere ny operationel praksis blandt Globalt Fokus’ medlemsorganisationer gennem træningsforløb, rådgivning og fælles platforme for sparring og dialog med udgangspunkt i de nye guidelines.

 

Guidelines fokuserer på følgende områder:

  1. Klagemekanismer
  2. Data
  3. Safeguarding
  4. Undersøgelser
  5. Rekrutteringsproces
  6. Core Humanitarian Standard (CHS).
  7. Organisationskultur

 

Hvis andre medlemmer af Globalt Fokus skulle være interesserede i at deltage eller eksterne aktører er interesserede i at samarbejde, er de meget velkomne til at kontakte civilsamfundsrådgiver Sara Brandt på sb@globaltfokus.dk.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s