Inddragelse af civilsamfund er de senere år blevet anerkendt som en vigtig udviklingspolitisk komponent, nationalt og internationalt. Både EU og den danske regering har for nyligt taget vigtige nye skridt i retning mod styrket civilsamfundsinddragelse i deres udviklingsarbejde - særligt i partnerlande i det globale Syd.

 

I 2014 fik Danmark en ny civilsamfundspolitik. Og i 2012 offentliggjorde EU Kommissionen sin strategi for engagement i civilsamfundene i sine eksterne relationer. I første halvdel af 2014 udarbejdedes for første gang nationale CSO-køreplaner mellem henholdsvis EU’s delegationer, EU-medlemslandenes ambassader samt lokale civilsamfund. CONCORD Europe, med aktiv deltagelse af Concord Danmark, har været meget involveret i at udbrede kendskab til og anbefalinger om køreplaner til folkelige organisationer fra hele verden.

 

Med udgangspunkt i en undersøgelse lavet af CONCORD Europe, Concord Danmark og Folkekirkens Nødhjælp i foråret 2014, vil Globalt Fokus arbejde for at kapacitetsopbygge medlemmerne til at engagere sig med EU’s delegationer ift. både fundingmuligheder, programmering og bredere politiske spørgsmål.

 

Er din organisation medlem af Globalt Fokus, og har I lyst til at deltage i Globalt Fokus’ arbejdsgruppe for civilsamfundets vilkår og råderum eller bare høre mere om emnet, er I velkomne til at kontakte Sara Brandt på sb@globaltfokus.dk

 

Læs mere i Globalt Fokus' arbejdsplan for 2015 her.

 

Henvendelser og publikationer:

 

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s