Det nye civilsamfund – de nye aktører
Fredag 27 Oktober 2017, 13:00 - 16:00

 

 - NB: Programmet er med forbehold for ændringer -

 

Nye aktører og nye måder at organisere sig på blomstrer op. Med et fokus på nye aktører i Danmark, samt links til internationale aktører, sætter vi fokus på hvad det betyder – og hvad der er at lære – for etablerede organisationer og NGOer? Hvilke muligheder er der for samarbejde mellem nye og gamle aktører?

 

Som en del af programmet Civilsamfundets Fremtid  inviterer Globalt Fokus til et "lab" - et forløb på tre sessioner den 27. oktober, 14. november og 22. november - med temaet "Det nye civilsamfund - de nye aktører".

For hvem?

”Det nye civilsamfund - de nye aktører” er designet for ledere (ledere, mellemledere, teamledere) og medarbejdere (rådgivere mv. indenfor politik, kampagne, programmedarbejdere, fremtidige ledere mm.) i internationale og nationale afdelinger, der er interesserede i civilsamfundsorganistioners arbejde med ”de nye aktører” – uanset om man arbejder internationalt eller i Danmark.

 

Forløbet ”Det nye civilsamfund - De nye aktører” er ikke delt op mellem dansk og internationalt arbejde, men vil trække trends og cases fra ind- og udland. Det vil være muligt at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation – i forhold til det internationale eller danske arbejde.

Hvorfor?

Deltag i programmet og få:

  • Nye perspektiver på civilsamfundets forandring, ud fra temaet ”de nye aktører”, i en global brydningstid

  • Forskellige faglige og funktionelle inputs om temaet

  • Sparrings- og refleksionsrum med andre praktikere

  • Rum for at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation

 

Bemærk, at de tre sessioner ikke er enkeltstående, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Derfor opfordrer vi til deltagelse i alle tre sessioner. 

                                                                                                                                                                                                                


SESSION 1

”Fremtiden for civilsamfundet - er det for "nye" eller "gamle" civilsamfundsaktører - eller begge dele?” 

Fredag d. 27. oktober 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus - lokale "Salen"Rysensteensgade 3, 1564 København V

I England er man i gang med et flerårigt forskningsprojekt Inquiry Into the Future of Civil Society. Den 27. oktober, første session, sætter fokus på at præsentere og diskutere delkonklusioner omkring fremtiden for civilsamfundsaktører. Bl.a. om hvad rollen er for klassiske organisationer - og hvad vil der være af nye aktører (som f.eks. løsere sammenslutninger, online og offline bevægelser og initiativer etc.)? Vil nye aktører træde i stedet for gamle? Eller vil vi se et samarbejde ud i fremtiden? Hvem vil overleve, hvem vil have success med sociale forandringer? Med udgangspunkt i dette, vil denne workshop udfordre til at se på egen praksis i Danmark og internationalt.  

 

 

                                                                                                                                                                                                                


SESSION 2

”Dansk civilsamfund i fremtiden - rodskud eller restart” 

Tirsdag d. 14. november 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus - lokale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V

Med et fokus på civilsamfundet i Danmark, tager denne session udgangspunkt i bogen Rodskud om nye måder civilsamfundet organiserer sig på i Danmark - lokalt - bl.a. ift. kommuner og byer - og den store del af civilsamfundet, der engagerer sig, blot på nye måder og ikke i de etablerede foreninger. Hvad er rollen for etablerede organisationer? Desuden vil vi lære af en organisation, der fuldstændig har "gentænkt" og "genstartet" sin organisation - hvad lærte Ungdommens Røde Kors af det? Med udgangspunkt i dette, vil denne workshop udfordre til at se på egen praksis i Danmark og internationalt.  

 

 

                                                                                                                                                                                                                


SESSION 3

”Bernie Sanders for President – hvad kan vi lære af politiske kampagners nye måder at engagere civilsamfundet på?”

Onsdag d. 22. november 2017 kl. 13-16 hos Globalt Fokus - lokale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V

Bernie Sanders præsidentielle kampagne 2016 var et eksperiment i online og offline organisering, der gik over al forventning. Selvom det var en politisk kampagne og ikke en ny civilsamfundsaktør, engagerede og organiserede det mennesker og civilsamfund i inspirerende høj grad – og byggede koalitioner mellem ”nye” og ”gamle” aktører. Zack Exley, senior advisor for kampagnen, var en af hjernerne bag. Hvad kan vi lade os inspirere af i vores arbejde i Danmark eller i vores internationale arbejde – ift. nye måder at engagere, mobilisere eller organisere mennesker for en sag? Med afsæt i læring fra Bernie Sanders kampagne og nye måder civilsamfundet organiserer sig på i USA, udfordrer Zack Exley os i 3. session på vores praksis i Danmark eller internationalt.

 

Facilitatorer: Andreas Dybkjær-Andersson (Globalt Fokus) og Ruth Gøjsen (DeltagerDanmark og forkvinde for Medborgerne). Ruth Gøjsen har tidligere været konsulent i COK med speciale i politik og ledelsesudvikling, og Andreas Dybkjær-Andersson er specialist i civilsamfundet hos Globalt Fokus. 

Struktur og form

Temaet behandles i et ”lab”, der er 3 faciliterede sessioner (halve dage) med fokus på analyse og indspark, refleksion og praktiske tiltag ift. (ændret) praksis i egen organisation. Dvs. at der både er oplæg og indspark, men at der også lægges god vægt på faciliterede processer, hvor I som deltagere kommer i arbejdstøjet, når vi mødes og med opgaver mellem sessionerne, sådan at udbyttet relaterer sig til større eller mindre pilot-initiativer/ændringer ift. praksis i egen organisation. 

 

Bemærk, at de tre sessioner ikke er stand-alone, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Deltagelse i de(n) første session(er) er derved en forudsætning for deltagelse i de senere sessioner. 

Praktisk information

PRIS: Det samlede forløb på tre sessioner vil koste 1000 kr. per deltager (dækker bl.a. diverse udgifter, forplejning etc.). Der vil blive givet mulighed for enkelte fripladser, for organisationer, der ellers ikke har midlerne til at deltage. Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson ada@globaltfokus.dk vedr. dette.

 

TILMELDING: Deadline d. 16. oktober. Tilmelding via formularen nedenfor. Vi vil efter deadline sende bekræftelsesmail til alle deltagere. Bemærk venligst at tilmelding kun er gyldig ved samtidig betaling. 

 

Der er maks. 30 pladser på hvert tema. Der opfordres til, at hver organisation tilmelder to eller flere personer for at kunne tage læringerne med i egen organisation. Vi vil bestræbe os på at kunne imødekomme så mange deltagere som muligt. Men skulle tilmeldingerne overgå forløbets kapacitet, prioriteres deltagelse fra forskellige organisationer – vi vil give præference til tidlige tilmeldinger og begrænse deltagelsen per organisation (f.eks. til maksimalt to deltagere pr. organisationen). Globalt Fokus’ medlemsorganisationer gives prioritet. Andre organisationer er dog meget velkomne.

 

NB: Programmet er med forbehold for ændringer

Yderligere information

Har du spørgsmål vedrørende programmet? Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson på ada@globaltfokus.dk / tlf. 60797851 eller Peter Christiansen pc@globaltfokus.dk.

 

”Det nye civilsamfund - de nye aktører” er et af temaerne under Globalt Fokus’ program Civilsamfundets Fremtid. Programmets forskellige temaer vil være med til at opbygge et fremtidigt talentprogram for kommende ledere.

Registrering er som det ses lukket, men ønsker du og din organisation alligevel en plads, er du meget velkommen til at kontakte Andreas Dybkjær-Andersson på ada@globaltfokus.dk / tlf. 60797851
Registeringer er nu lukket