Verdensmålenes Telt havde sin debut på Folkemødet 2018, og bliver nu til Verdensmålenes Plads på Folkemødet 2019.

 

Foreningen Folkemødet har meldt ud, at Verdensmålene bliver hovedtema på Folkemødet 2019. Og her kommer Verdensmålenes Plads til at spille en helt central rolle. ”Verdensmålenes Plads skal være Folkemødets hjerte, hvorfra pulsen udgår til resten af Folkemødet – med inspiration til, hvordan man kan inkludere og debattere Verdensmålene i hvert eneste telt” har direktør for Foreningen Folkemødet, Mads Holm, slået fast. Læs mere om Verdensmålene som hovedtema for Folkemødet 2019 her.

 

I september måned inviterede Globalt Fokus til et netværksmøde, hvor vi fik lejlighed til at se tilbage på og reflektere over afviklingen af Verdensmålenes Telt, evaluere årets resultater og byde ind med forslag til teltets fremadrettede ramme og indhold. Læs mere om mødet her.

 

rsz img 0902 copy opt

  

Efterfølgende er det blevet besluttet, at Verdensmålenes Telt næste år udvides til Verdensmålenes Plads. Verdensmålenes Plads vil fastholde teltets grundlæggende principper om at fremme samarbejde, dialog og fokus på handling, og fortsat være en tværsektoriel platform, hvor partnerskaber dannes og lever videre efter Folkemødet. Det skal være et sted, hvor meninger brydes og konkret handling opstår som resultat af debatter og oplysning om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det skal være et sted, hvor drømmen om at gøre verden til et bedre sted realiseres gennem vor tids vigtigste samtale, som bliver sat på dagsordenen gennem dialog, debat, kunst og kultur.

 

Mens værtsgruppen fremadrettet vil sætte de strategiske rammer for teltet og udvælge events til næste års program, vil det igen være op til den enkelte organisation, virksomhed og enkeltperson at gå sammen på tværs af sektorer om at skabe forslag til teltets program.

 

IMG 0886 copy opt

 

I slut november blev der afholdt endnu et netværksmøde, hvor der for alvor blev taget fat på videreudviklingen af Verdensmålenes Plads. Værtsgruppen, Foreningen Folkemødet og Globalt Fokus indledte med at præsentere visionerne for pladsen såvel som pladsens konkrete muligheder, hvorefter det var tid til idéudveksling og udvikling af mulige event-koncepter og potentielle partnerskaber. Læs mere om netværksmødet her.

 

IMG 2232 copy opt opt

 

I Globalt Fokus glæder vi os til at følge udviklingen af de koncepter og arrangementer, som Verdensmålenes Plads vil danne rammen for d. 13.-16. juni, og som skal sørge for at løfte vor tids vigtigste samtale endnu højere end sidste år – og føre til konkrete handlinger for realisering af 2030-dagsordenen.

 

Alle er velkomne til at indsende forslag til events til Rina Lauritzen Trautner på rlt@globaltfokus.dk. Har du spørgsmål eller kommentarer til vores arbejde med Verdensmålenes Plads, hører Rina også meget gerne fra dig. Globalt Fokus indsamler forslag til events frem til d. 24. januar.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s