Verdens Bedste Nyheder er et initiativ under FN, Danida og de danske udviklingsorganisationer, der formidler konkrete fremskridt i udviklingslandene. Derudover får Verdens Bedste Nyheder en uvurderlig hjælp fra flere end 90 virksomheder, som hjælper med at bringe budskaber ud i stuerne på forskellig vis.

 

Verdens Bedste Nyheder skriver om FN’s 2015 Mål, der er målestokken for udviklingen i verden. Hver dag opstår nye udfordringer, og hver dag sker der fremskridt. I 2000 besluttede verdens ledere, at færre mennesker i 2015 skal lide under fattigdom og sult, at alle drenge og piger skal være i skole og have samme rettigheder, at flere børn og mødre skal overleve barselssengen, at sygdomme som malaria, hiv/aids og tuberkulose skal reduceres, og at der skal være flere miljøvenlige og bæredygtige globale partnerskaber for udvikling. Læs mere om 2015 Målene

 

Morgenevent

Hvert år, en morgen i september, uddeler tusinde af frivillige Verdens Bedste Nyheder-avisen til morgenfriske danskere i hele landet. Med avisen følger altid en forfriskning, som i år er en morgenjuice fra Rynkeby. Det spreder smil at uddele gode nyheder. Læs mere om morgenventen

 

Historien bag

Verdens Bedste Nyheder startede i 2010. Ringe faktuel viden og generel pessimistisk opfattelse af situationen i u-landene blandt danskerne bekymrede de danske udviklingsorganisationer så meget, at NGO FORUM (nu Globalt Fokus) i 2009 henvendte sig til daværende udviklingsminister Ulla Tørnæs og Danidas Oplysningsudvalg for at samarbejde om en storstilet kampagne for 2015 Målene og dansk udviklingssamarbejde.

 

Sådan blev Verdens Bedste Nyheder født som et utraditionelt samarbejde mellem FN, Danida, NGO’erne og erhvervslivet. Tanken var og er, at de sidste tyve års markante globale fremskridt skal formidles som nyheder til danskerne på en enkel og gerne overraskende måde. Baseret på de seneste FN rapporter og statistikker, publicerer Verdens Bedste nyheder historier som denne: “Børn i Afrika snyder døden med mæslingevaccine.”

 

Læs de gode nyheder og se mere om kampagnen på www.verdensbedstenyheder.dk

0
0
0
s2smodern
powered by social2s