Som mange vil vide eller have hørt, er der afsat 20 millioner kr. til en pulje, der skal støtte udsendelsen af frivillige i 2015. Derfor har udenrigsministeriet i nogen tid arbejdet på struktur, retningslinjer m.v for en sådan volontørpulje.

Det forlyder nu, at et udkast til retningslinjer for puljen er på vej, og at ministeriet sigter mod at have dette klar i løbet af februar, så der kan annonceres efter ansøgninger i slutningen af marts. Det forlyder også, at det vil være de organisationer, som ministeriet i forvejen arbejder sammen med igennem rammeaftaler eller puljeaftaler, som kommer til at kunne søge midler fra volontørpuljen.

 

Globalt Fokus’ koordinationsudvalg har besluttet at samle de relevante organisationer, for at vi kan lave et fælles indspil til retningslinjerne – og for at vi kan samarbejde omkring, hvordan vi bedst kan få puljemidlerne i spil.

 

En del af Globalt Fokus’ medlemmer leverede allerede i november 2014 input og forslag til, hvordan en volontørpulje kan komme bedst muligt til glæde, for såvel volontører som værter for volontører, ude i verden og de danske organisationer, der vil tage ansvar for at sende volontørerne ud. Fokus var og er i høj grad også på folkelig oplysning i tilknytning til volontørernes program.

 

Nogle af de vigtige spørgsmål er:

  • Hvordan sådan en pulje skal administreres
  • Hvordan konkurrence med private rejsearrangører undgås
  • Hvordan samarbejde med private erhvervsliv kan indtænkes i sådan et volontørprogram
  • Hvad der skal til, for at et volontørprogram er til mest mulig glæde både ude og hjemme.
  • Hvordan der bedst kommer (bedst mulig) folkelig oplysning ud af programmet
  • Hvordan tilbuddet skal være skruet sammen – både ift. dem der administrerer/implementerer og de enkelte volontører
  • Hvilke ”slags” volontører der kan/skal indgå i programmet

 

Vi opdaterer med nyt om puljen, når der sker noget.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s